Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rupetr Grint(Ron Weasley)

6. 11. 2011

Rupert Grint:

Celým jménem Rupert Alexander Lloyd Grint. Narozen 24.srpna 1988 v Anglii. Je herec, známý především rolí přítele Harry Pottera-Rona Weasleyho. Role v Harrym Potterovi a Kameni mudrců byla jeho vůbec první zkušenost s profesionálním herectvím, jeho přirozený talent mu zajistil mezinárodní uznání kritiků i řadových diváků a také nominaci britskéhoCritic´s Circle na cenu Best Newcomer. Grint byl obsazen jako Ron ve věku 11 let. Od roku 2001 do roku 2011, hrál v osmi Harry Potter (resp. sedmi - sedmý díl je rozdělen na dva) filmech po boku Daniela Radcliffa a Emmy Watson. Počínaje rokem 2002 začal Rupert Grint hrát i ve filmech mimo potterovskou sérii. Jeho první odlišné angažmá bylo v komedii Prďoši (Thunderpants) jako Alan A. Allen. Zahrál si také hlavní roli ve filmu Lekce řízení (Driving lessons) v roce 2002 a Cherrybomb (2010). Grint hrál po boku Billa Nighy a Emily Blunt ve filmu Wild Target (komedie). Jeho první projekt po ukončení Harry Potter série je Soudruh.  Poslouchá punk rockovou hudbu(např. Sex Pistols)

Filmografie:

2012 Comrade
  Wartime Wanderers
2011 Cross Country
  Eddie the Eagle
  Harry Potter a Relikvie smrti - část 2
2010 Harry Potter a Relikvie smrti - část 1
  Pojďte se mnou létat (TV seriál)
  Wild Target
2009 Harry Potter a Princ dvojí krve
  Cherrybomb
2007 Harry Potter a Fénixův řád
2006 Children's Party at the Palace, The (TV film)
  Lekce řízení
2005 Harry Potter a Ohnivý pohár
2004 Harry Potter a vězeň z Azkabanu
 
  Ministry of Mayhem (TV seriál)
2002 Harry Potter a Tajemná komnata
  Prďoši
2001 Harry Potter a Kámen mudrců

Dokumentární:

2011 Harry Potter a jeho 50 nej (TV film)
2010 Big Movie Premiere: Harry Potter & the Deathly Hallows Pt. 1 (TV film)
2007 Hidden Secrets of Harry Potter, The (TV film)
2006 Reflections on the Fourth Film (video film)
2005 Happy Birthday, Peter Pan (TV film)
  'Harry Potter': Behind the Magic (TV film)
2004 Head to Shrunken Head (video film)
2003 Interviews with Students (video film)
2001 Harry Potter: Behind the Magic (TV film)
1978 Top Gear (TV seriál)

TV pořady:

2011 Teen Choice 2011 (TV pořad)
  The Orange BAFTA Film Awards 2011 (TV pořad)
2009 2009 MTV Movie Awards (TV pořad)

 

03.jpg

rupert-grint.jpg

220px-rupert_grint.jpg

722f7633c1_63027119_o2.jpg

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář